Nyttige tips når du skal installere nye IKEA-møbler

Her finner du en liten nyttig veiledning til klargjøring, montering og vedlikehold av IKEA-møbler.


⏱ Før du begynner:

Ta en titt på den vedlagte brosjyren som følger med i pakningen for å se hvilke trinn du må gjennomføre for å sette sammen, organisere de verktøyene du trenger til ditt nye IKEA-møbel.
Når du har kommet hjem med nytt nye møbel dobbeltsjekk du at alle deler er med. Den beste måten å gjøre dette på, er å sjekke at pakkene du har stemmer med kvittering og eventuelt se på nettet at produktnavn og nummer stemmer. Hvis du ikke har tid til å montere med en gang er det viktig at pakkene med møbler oppbevares innendørs, i normal temperatur og luftfuktighet.


✅ Er alt klart for montering?

Dersom det er flere møbler f.eks. skap, er det lurt å plassere skapene i den rekkefølgen du skal montere dem og gå gjennom målene på møblene og rommet. Det er lurt å ha undersøkt i forkant spesielt når du har begrenset plass.
Et tips kan også være å ta en ekstra oppmåling av takhøyde, slik at man er sikker på at skapene ikke er høyere enn takhøyde. Du ville ikke vært første som fikk en overraskelse her. Dersom det er behov for flytting av kontakter eller koble fra vann må du tilkalle fagfolk for å utføre dette.


👍 Er rommet klart for dine nye møbler?

Når du er klar for å få opp de nye IKEA-møblene bør du klargjøre rommet. Det innebærer demontering av de gamle møblene, vasking, sjekke om vegger og gulv er jevne og eventuelt grunne og male veggene, eller bytte gulv før du starter. Et tips kan vær å bruke en snekkervinkel i hjørnene og et vater på vegger og gulv for å være sikker at alt er rett.


🧽 Hvordan vedlikeholdes møblene?

Når alt er ferdig montert og for senere rengjøring vedlikehold: Rengjør dørene, innsiden av skapene og overflater i tre med en myk, fuktig klut. Bruk bare rengjøringsprodukter som egner seg for disse materialene. Bruk ikke produkter som inneholder ammoniakk, alkohol, blekemidler eller slipemidler. Skyll med rent vann og tørk over med en ren og tørr klut. Sørg for å tørke opp all fukt.


Du kan gjøre alt selv – men du må ikke

IKEA sine møbler er designet for å være så enkle som mulig å installere og montere selv, men vi i Luado er klare til å ta monteringen, bæringen og hentingen om du ønsker. Enten du bare vil ha litt hjelp med leveringen eller en komplett henting, bæring og montering er våre lokale fiksere erfarne med denne jobben og kan på kort varsel komme å hjelp deg å få ferdig ditt IKEA prosjekt.

→ Du kan enkelt bestille en fikser til montering her