Slik får du skinnende rene vinduer på 1-2-3


Til tross for så mye positivt med varmere og lengre dager, samt det faktum at vi beveger oss mot sommer, så er det én ting vi alle kvier oss for når vårsolen titter frem etter en lang mørk vinter; skitne vinduer!

Ikke bare må vinduene nå vaskes, men de skal vaskes riktig. Uten skjolder og striper. Hvis du ikke har gjort dette før, er det ikke alltid like lett å hvite hvordan man bør gå frem. Eller kanskje du har vasket vinduene før flere ganger, men aldri fått de helt slik du vil ha de. Da har vi noen gode tips vi ønsker å dele med deg, før du setter i gang med vindusvasken.

For en mest mulig effektiv vindusvask og glassklar utsikt, ha vi 3 tips til vindusvasken. Vi anbefaler vi følgene:


1. Pass på å ha riktig utstyr

Bruk mikrofiberklut beregnet for glass når du vasker vinduene. Har du ikke dette fra før, kan du finne det hos vår samarbeidspartner Jernia. Når du skal pusse hele vinduet, anbefaler vi å fukte mikrofiberkluten med kaldt vann og polere over flaten. Kluten vil da sørge for å løse opp fett, trafikksot og flekker, samt at den legger igjen fukt på vinduet. Deretter vil vi anbefale å bruke en vindusnal for å få bort vannet og skitten. Vindusnal kan du også få kjøpt hos Jernia, dersom du ikke har dette fra før.

Dersom du velger å bruke rengjøringsmiddel i tillegg, anbefaler vi først og fremst zalo. Hvis du ikke synes det er nok å bruke kun vann, så kan du fylle en bøtte med kaldt vann og zalo, og bruke dette når du vasker vinduene. Zalo kan også brukes om du ikke har mikrofiberklut tilgjengelig. Da kan du bruke en vanlig vaskefille, med litt zalo på, for å fukte flaten. Deretter bruker du vindusnalen for å få bort vannet.

Det er også viktig å huske på å ikke overdosere med zalo, men heller bytte vann ofte. Å pusse vinduer med skittent vann, vil ikke gi et godt og ønskelig resultat.


2. Bruk riktig nal- og tørke-teknikk

For å unngå skjolder og vannstriper, er et godt tips å holde nalen litt på skrå når du trekker den nedover, slik at overskuddsvannet renner ned på den delen du ikke allerede har nalet. På denne måten unngår du vannstriper. Teknikken innebærer også at du starter i det høyre hjørnet og jobber deg nedover ruten i S-sirkler.

I tillegg kan det være lurt å dele opp vinduet i små arealer dersom ruten er veldig stor. Dette er også for å unngå skjolder. Da vil ikke vannet rekke å tørke inn før du naler.

Avslutningsvis kan du tørke over vann som legger seg ned på karmen langs glasset med en ren mikrofiberklut, eller du kan tørke vinduene med kjøkkenpapir/-rull. Et annet alternativ er tørkehåndkle eller et slitt håndkle som enkelt suger opp restfuktigheten.


3. Ikke vask i verken minusgrader eller stekende sol

Dersom du vasker i minusgrader, kan vannet fryse på vinduet før du får brukt vindusnalen til å få det bort. Dette kan medføre stygge riper. Vasker du vinduene i stekende sol derimot, kan det ende med skjoldete vinduer, fordi det er vanskeligere å se. Lav vinter/vårsol derimot, gjør det lettere å se både støv, skitt, kladdemerker og skjolder på vinduene.Om du har mange og store vinduer i leiligheten eller huset ditt, og du ikke ønsker å gjøre hele jobben selv, kan våre flinke fiksere hjelpe deg med deler av eller hele vaskejobben. Vi vet at det i en travel hverdag er vanskelig å få satt av tid til slike ting som vindusvasken. Derfor tilbyr vi nå lokale fiksere i ditt nærområde som kan hjelpe deg med vaskingen, til og med mens du er på jobb.

Dette fikk gründer og familiemor, Kjersti, oppleve, da hun valgte å få hjelp til vindusvasken av Luado. Kjersti kom hjem fra jobb til skinnende rene vinduer.«Med Luado fikk jeg nypussede vinduer og samtidig testet en ny tjeneste jeg har tro på».

Du kan lese mer om Kjerstis opplevelse av Luado og hvordan hun satte pris på litt hjelp i en travel hverdag her.


Vi ønsker deg lykke til med vindusvasken! Og husk; skulle det blir for mye jobb og for lite tid, ikke glem at du alltid kan bestille en hjelpende hånd hos oss.