Sammen for å gi innvandrerkvinner en ansvarlig vei inn i arbeidslivet

Luado og Moving Mamas

PRESSEMELDING (Oslo, 5. August 2019)

Den sosiale entreprenøren Moving Mamas har funnet sammen med teknologiselskapet og småjobbtjenesten Luado. Sammen vil de gjøre det enklere å koble de som trenger en hjelpende hånd hjemme, med innvandrerkvinner som søker enklere jobber og egen inntekt.

Alt med et par klikk – og innenfor ansvarlige rammer.


Luado er en enkel app der folk som trenger hjelp med småoppgaver i hjemme kan bestille hjelp til en fast timepris, inkludert forsikring og innenfor dagens gunstige skatteregler for småjobber i hjemmet.

Her kan du lese mer om tjenestene Moving Mamas kan bistå med, se hvem som kan hjelpe deg og bestille deres hjelp

Siden oppstarten i 2017 har tjenesten rukket å bli svært populær, både for huseiere, og også for «fiksere», som ønsker seg en lav-terskel inngang til arbeidslivet innenfor trygge og rettferdige rammer.

Gjennom samarbeid med Moving Mamas vil Luado hjelpe innvandrerkvinner til de samme mulighetene.


SE MER OM SAMARBEIDET


– I Norge har vi på den ene siden masse folk i tidsklemma, eller som av andre årsaker sliter med å få unna praktiske småoppgaver i hus og hage. På den andre siden har vi masse flinke, arbeidsomme mennesker som gjerne vil bidra. Med vårt samarbeid med Moving Mamas vil nå Luado tilby flere nye tjenester, som sømtjenester, servering og mer tradisjonelle husarbeidoppgaver. I tillegg bidrar vi til verdifull jobberfaring, mulighet for egen inntekt og inkludering. Det føles riktig på mange måter, sier Jarle Naustvik, med-gründer og daglig leder i Luado.

Luado og Moving Mamas

– I tillegg bidrar vi til verdifull jobberfaring, mulighet for egen inntekt og inkludering. Det føles riktig på mange måter, sier Jarle Naustvik, med-gründer og daglig leder i Luado.


Moving Mamas ble stiftet 2015 med mål om å få flere innvandrerkvinner inn i arbeidslivet. Gjennom samarbeid med norske bedrifter, kommuner og bydeler, tilbyr selskapet en ny inngang til norsk arbeidsliv og egen inntekt.

Moving Mamas samarbeider allerede med Princess-kjeden for omsøm og reparasjoner av gardiner og hjemmetekstiler.

De driver også noen spiserom hos mindre virksomheter. I det nye samarbeidet med Luado vil flere «Mamas» få mulighet til å ta enkle oppdrag og få arbeidserfaring. Nå også for og hos privatpersoner.

– Vi har mange ressurssterke «Mamas» som ønsker småoppdrag. Alt fra husarbeid, syoppdrag og reparasjoner, til serveringshjelp i selskaper. Gjennom Luado får de tilgang til en enkel og trygg plattform der de kan treffe folk som trenger en hjelpende hånd i hverdagen. Både vi og Luado vil følge opp alle underveis. Med gode rammer, kan dette bli en vinn vinn for mange, sier Kirstine Holst Jansen, Gründer Mama.

Luado og Moving Mamas

– Både vi og Luado vil følge opp alle underveis. Med gode rammer, kan dette bli en vinn vinn for mange, sier Kirstine Holst Jansen, Gründer Mama.


Allerede i februar startet Luado med de første pilot-oppdragene. Et titalls «Moving Mamaser» har allerede fått hjelp av Luado til å registrere profil i Luado-appen, der det i tillegg til Handyman, Oppussing, Utearbeid, Rengjøring, Flyttehjelp og Bortkjøring, vil bli lansert nye kategorier for Hushjelptjenester og Søm/reparasjoner.

Slik gikk det da Jacob (25) fikk vaskehjelp av Hawi

Som alle Luado-oppdrag vil det være en fast timepris på 249,- som inkluderer formidling, forsikring og en «pengene tilbake garanti». Av dette beløpet går 200 ,- direkte til fikser på jobben.

Luado og Moving Mamas

Alle kunder velger fritt hvilken fikser de ønsker å benytte, og alle fiksere mottar «rating» etter endt arbeid.

– Vi har sett hvilken verdi møtene med våre positive og arbeidsomme Mamas også har for våre oppdragsgivere. Vi har stor tro på at samarbeidet med Luado kan gi både hjelp, arbeidserfaring og inntekt og hverdagsintegrering i ett, avslutter Jansen.


OM MOVING MAMAS
 • Moving Mamas ble etablert høsten 2015 av gründer Kirstine Holst Jansen.
 • MMs visjon er Muligheter, Inntekt, Arbeid – for alle kvinner.
 • MM er et sosialt entreprenørskap der vi benytter verktøy fra business og entreprenørskap for å løse det sosiale problem at mange innvandrerkvinner ikke kommer inn i arbeid, inntekt og selvstendighet.
 • MM samarbeider tett med flere partnere i privat næringsliv, som kjøper tjenester og produkter fra oss, hjelper til som mentorer for Mamas og annet.
 • MM samarbeider godt med flere kommuner og bydeler, Nav og Innovasjon Norge for å gjøre vår arbeidsmodell tilgjengelig for flere innvandrerkvinner.
 • Vi har pt 18 ansatte Mamas og 8 i prosess, samt et stort nettverk av flinke Mamas og Papas som gjerne vil komme nærmere arbeidslivet.

Kontaktinfo Moving Mamas:
Kirstine Holst Jansen
Daglig leder og GründerMama
Mobil: 97094928
kirstine@movingmamas.no

Les mer på: movingmamas.no


FAKTA OM LUADO

Luado er en boligtjeneste hvor boligeiere enkelt, trygt og ansvarlig kan bestille hjelp fra flinke ufaglærte fiksere til små og mellomstore oppgaver i hus og hjem. På Luado.no får du hjelp til å lykkes, når du selv ikke har tid eller ferdigheter.

Enten du trenger hjelp med montering av IKEA-møbler, bortkjøring av hageavfall, bilvask eller plenklipp. Samtidig hjelper vi unge og andre som står utenfor det faste arbeidslivet til ekstra inntekt og verdifull arbeidserfaring.

 • Etablert av gründerne Edvard Eikeland, Jarle Naustvik og digitalbyrået DayTwo våren 2016
 • Selskapet lanserte sin første pilot (MVP) i Oslo og Bærum sommeren 2017 og har siden lansert en rekke forbedringer, bla. egen Luado-app i Juni 2018
 • Selskapet har utviklet en egen realtidsplattform for formidling av småjobber mellom boligeiere og selvstendige utførere
 • Tusenvis av brukere er allerede registrert i tjenesten og tjenesten kan vise til en tilfredshetsscore på hele 4.9/5.0
 • Tjenesten får svært gode tilbakemeldinger fra sentrale aktører som LO og Skatteetaten
 • Luado gjennomførte en svært vellykket crowdfunding-kampanje (emisjon) i 2018 via tjenesten folkeinvest.no
 • Selskapet eies i dag av gründerne selv og 190 eksterne investorer (profesjonelle investorer, brukere av tjenesten og ”folk flest”)
 • Planlegger nå utvidelse med ufaglært- og faglært arbeidskraft samt ekspansjon til nye byområder og markeder i 2019

Les mer på: luado.no

Kontaktinfo Luado:
Jarle Naustvik
Daglig leder og med-grunder
Mobil: 957 79 112
jarle@luado.no