Det er så deilig å slippe å tenke på husvasken

I en hektisk hverdag opplever mange av oss at tiden ikke strekker til. Flere har derfor valgt å unne seg en vaskehjelp. Men for mange blir det rett og slett for dyrt og for lite fleksibelt å få hjelp så ofte som man egentlig ønsker seg. Dette har småjobb-tjenesten Luado, nå gjort noe med.

Cecilie Winther bor i barndomshjemmet på Godlia i Oslo med ektemannen sin. Hun har jobbet for Color Line i 30 år og i lys av dagens situasjon har hun og resten av kollegaene blitt sendt på hjemmekontor på ubestemt tid.

Til daglig sjonglerer hun både en fulltidsjobb, sosiale møter og stell av to bulldoger. For Cecilie er det viktig å finne arbeidsro i hjemmet og da må huset være rent.

Lenge hadde hun tenkt på å anskaffe seg vaskehjelp. Da hun kom over Luado var det ikke tvil om at dette måtte testes. I dag får hun regelmessig besøk av vaskehjelpen Ana for rundvask av huset.


– Terskelen er veldig lav for å bestille vask. I appen er alt veldig ryddig og enkelt. Og du kan selv lese referanser og velge den personen du vil skal komme, sier Cecilie fornøyd.


Hun trekker også frem hvor enkelt det er å bestille Ana igjen, til en ny tid som passer for begge.


– Jeg liker at jeg enkelt kan bestille fra gang til gang og slipper å måtte tegne meg opp for kompliserte abonnementsløsninger. Med Luado er det ingen binding eller forpliktelser, prisen er rimelig og kvaliteten er god. Jeg bestiller enkelt fra gang til gang, og skulle jeg ha lyst til å prøve en annen vaskehjelp, er det veldig enkelt å bytte.


Kunne du tenke deg å bestille rengjøring? Finn ut mer om hvordan det fungerer her.


– Må foregå i trygge rammer

For Cecilie var det tre ting som var viktig før hun skulle bestille vaskehjelp: Det må være trygt, det skal være hvitt og det skal være enkelt fra bestilling til utføring og betaling.


– Det må foregå i trygge rammer. Vi slipper jo en “fremmed” inn i hjemmet vårt og da er betryggende å vite at det er blitt gjort en manuell sjekk, legger hun til.


Alle vaskehjelper i Luado-appen er verifisert og alle jobbene som er utført blir evaluert av kundene. Du betaler sikkert via appen og alle jobber er både ansvars-og ulykkesforsikret.

Det beste av alt var imidlertid møtet med vaskehjelpen Ana.

Cecilie hadde flere vaskehjelper før Ana kom på banen. Hennes tidligere hjelper sluttet i jobben som ledet til at Cecilie måtte finne ny. Det var da hun leste referansene og erfaringene til Ana.


– For meg var det avgjørende at jeg kunne bestemme selv hvem jeg ønsket å bruke basert på mine behov og budsjett. Det at jeg selv også styrer når jeg ønsker å få rengjøringen utført direkte i appen er veldig fint. Ingen dager er helt like, så fleksibilitet er viktig, smiler Cecilie.


Faktisk er det ikke bare i huset til Cecilie hvor Ana jobber. Hun tar seg også av vasken hos Cecilies 80 år gamle tante som bor ikke lange biten unna.

– Min gamle tante er veldig fornøyd med Ana. Ikke bare er hun flink til å vaske grundig, men samtidig elsker hun å slå av en prat, sier Cecilie.

Ana ler og nikker samtykkende.

Da Ana startet å tilby vask gjennom Luado-appen ble hun booket rundt èn gang i uken. Nå har hun det travelt med alle forespørslene som kommer inn.

Finn en ledig vaskehjelp her.

– Det er best å ha faste kunder fordi det hyggelig å komme hjem til de samme menneskene, sier hun fornøyd.

Uansett hva det er som skal organiseres kan ofte kommunikasjonen bli rotete med telefonsamtaler, sms og uendelige mail-tråder. I Luado-appen finnes det en chat hvor du kan ta kontakt med hjelperne og omvendt.


– Det fungerer genialt! Alt er samlet på et sted i appen og det er så enkelt, sier Cecilie.Luado bekjemper tidsklemma

Vi har vel alle kjent på den følelsen når du innser at du ikke har på langt nær nok tid til å gjennomføre alle oppgavene på agendaen. Da kan ofte rundvasken vike for viktigere ting. Luado kan avlaste flere diskusjoner om hvem sin tur det er til å vaske badet og dermed bevare husfreden.

Cecilie og familien bruker Luado som et ekstra bein å stå på for å få hverdagen til å gå opp. Deres eiendom er stor og det er hele tiden vedlikehold som må gjøres. Da er det godt å vite at vasken allerede er tatt hånd om.

– Det er en veldig hektisk hverdag for oss og der vi kan knipe inn på tid, gjør vi det. Vi har flere gamle i familien som vi må hjelpe og støtte opp. Da er det greit å ha et lavterskeltilbud som Luado som kan frigi verdifull tid.

Hver måned får Cecilie besøk av Ana og da kan hun gjøre andre ting som å ta med hunden Bulle på tur.


– Julen er rett rundt hjørnet og man skal ikke se bort ifra at det blir noen Luado-gavekort under treet, sier Cecilie med et lurt smil.Rengjøring å få fra 249 kr/timen

Luado er en norsk tjeneste som formidler praktiske tjenester som rengjøring, IKEA-montering og utearbeid – alt enkelt, ansvarlig og forsikret.

Selskapet samarbeider i dag med ledende aktører som IKEA, Maxbo og Jernia, og tjenesten er tilgjengelig i alle byområder i Sør-Norge.

På Luado kan du velge å få hjelp fra private vaskehjelper for 249 kr/timen, eller profesjonelle renholdere som er registrert i renholdsregisteret og som setter sin egen timepris over minstelønn.

Du bestiller enkelt hjelp på minutter direkte på nettsiden eller i appen og betalingen skjer trygt digitalt etter at du har bekreftet jobben som utført.

Se tilgjengelige hjelpere i ditt nabolag her, eller bestill en rengjøring hjem til deg på minutter her.