Vant drømmelekehuset: – Fantastisk flott!

Med noen enkle grep fra Bauhaus, Luado og Ella på stell, ble et hvitt og enkelt lekehus forvandlet til et fargerikt rom, med åpen kjøkkenløsning og regnbue i sky-himmelen. Responsen var klar, to strålende fornøyde barn som gikk rett inn i rollen med «åpen café».

Dette ble jo kjempefint! Det ble akkurat som jeg håpet, forteller Tina, rett før kopper og karr detter i bakken inne i lekehuset.

— Ja du hører jo, hun leker og koser seg…


Se hele prosjektet fra A-Å her…


TINA BLE DEN HELDIGE VINNEREN

Tidligere i sommer ble tobarnsmoren Tina meldt på konkurransen «Vinn ditt drømmelekehus» av en venninne, og ble trukket ut som den heldige vinneren uken etter. Premien inkluderte profesjonell veiledning fra interiørdesignerne i Ella på Stell, arbeidskraft fra Luado, samt materialer fra Bauhaus til en samlet verdi av 20.000 kroner.

— Jeg spurte datteren min hva hun ønsket ut av dette og da sa hun med en gang «Jeg elsker regnbuen, og vil ha masse farger!».


EN FARGERIK CAFE

Huset var hvitt og nøytralt fra før, så det ble tidlig klart at med farger og enkle grep kunne vi gjøre dette om til et fargerikt og kreativt lekehus for barna, forteller Laila Falck og Anette Bonde Vesterby i Ella på Stell.

— Barnas ønsker var oransje, lilla, masse farger, himmel og regnbue. I tillegg liker de godt, som alle barn i den alderen, å leke butikk og café.

I løpet av noen dager fikk lekehuset en helt ny look.

— Vi løste det med skytapet, hobbyplate, voksduk, regnbuelys og maling fra Bauhaus.


KOMBINASJON AV FARGER

Med en god idé og plan i bunn, satt vi opp en handleliste over alt vi trengte fra Bauhaus. Med en ferdig liste ble det også enkelt å handle raskt og effektivt.

— Luado gjorde lekehuset klart med innvendig og utvendig vask før de satte i gang med malingsarbeidet.

Vi valgte å spille på to farger innvendig. 4468 Alladin, en gråaktig blåtone som passer perfekt til skytapeten og for å skape det «oransje» innslaget, brukte vi fargen korall S2040-Y80R, forteller jentene.

— Ved å kombinere en dus fargetone sammen med en farge med «punch» blir det lekent, men det skaper også en rolig ramme, som igjen gir rom for å leke med farger på detaljene i interiøret.

Utvendig oppgraderte vi ved å vaske fasaden og male døren i en mørkere blåtone, 4638 Byge.

— Dette sammen med noen nye tekstiler og planter ble lekehusets utside også fornyet.

For å skape café-følelsen lagde vi en kjøkkenavdeling. Dette gjorde vi ved å sage til en hoppyplate og montere opp denne ved siden av en leke-komfyr. Som forheng under benkeplaten kjøpte vi en voksduk fra Bauhaus, som vi stiftet fast. Enkel og perfekt løsning for et lekehus-kjøkken, forteller jentene.

— Over benken festet vi to trekasser, som en fin hylleløsning. I taket over bordet skrudde vi inn en krok, hvor vi hang opp tre lyspærer i tråd. Disse er også fra Bauhaus og er batteridrevet.


VENTET IKKE FORGJEVES

Barna følte de absolutt hadde ventet lenge nok da de endelig fikk lov til å titte inne i lekehuset en morgning før de skulle i barnehagen. De løp inn, og etter et «Ooi» var det stille i lengre tid mens de observerte alle detaljene. Deretter brøt stillheten – og hoppingen og jublingen startet inne fra lekehuset. «Oi oi oi, se så fint!, var Tinas reaksjon da hun tittet inn i lekehuset.

— Det var akkurat det Sonia hadde ønsket seg. Det var nesten litt dumt å vise det før de skulle i barnehagen, for de hadde nok mest lyst til å bli der i timesvis.


PERFEKT RESULTAT

Alltid morsomt med et gjennomført konsept. En fin ting å starte med er å sette et tema for lekehuset. Man kan dra det så langt man vil, det er bare fantasien som setter grenser, forteller jentene.

— Få en oversikt over det praktiske som skal gjøres. Som rydding, vasking, skaffe møbler og detaljer.

Lekehuset ble ferdig, og Luado-fikser Fredrik og jentene i Ella på stell er godt fornøyde med samarbeidet og resultatet. Tina er enig, og er glad barna har et rom ute og kose seg i.

— Jeg er veldig glad jeg ble meldt på denne konkurransen og ble den heldige vinneren. Flinke folk og perfekt resultat – akkurat som barna ønsket.