Ta vare på noen som trenger det litt ekstra i julen!

Julen er for de fleste av oss en tid fylt med magi, nærhet og omsorg. En tid hvor familie og venner står i sentrum. Men også en tid som raskt fylles med stress og mas over alle småoppgaver som skal på plass nå før jul.


Gratis vennehjelp i jule-versjon

I år blir ikke julefeiringen som vanlig for noen av oss. Koronapandemien preger oss alle og legger begrensninger. Men spesielt vanskelig blir det for de som ikke har så mange rundt seg, de som er alene eller syke.

Da Norge gikk i lockdown i mars, lanserte Luado “Vennehjelp” – en gratis tjeneste som trygt og effektivt kobler den som trenger litt ekstra hjelp, med frivillige vennehjelpere.

Mange har fortsatt behov for litt ekstra hjelp for å få hverdagen til å gå rundt.

I en tid som har vært tung for de fleste, tror vi det er ekstra viktig å tilby en hjelpende hånd nå i julen – generøsitet er dessuten noe som hører julen til!

Hva med å stille opp som frivillig Vennehjelper og gi noen som trenger det en hjelpende hånd?

Eller kanskje du selv har behov for litt hjelp?

– Vi satser på vennehjelpen i jule-versjon og i ekte juleånd! I år skal vi gi folk mulighet til vise ekstra omtanke, sier Richard Werthen, operasjonell leder i Luado.


Julenisse i år?

De fleste av oss husker hvordan det kilte i magen da julenissen bestemte seg for å ta turen til huset ditt og hvordan hjertet slo et ekstra slag da man hørte nissen banke på døra.

Blant de mange morsomme oppdragene du kan prøve deg på som vennehjelper i år, er nemlig å være julenisse!

Vil du gi noen som trenger det et gledelig nissebesøk eller tilby annen hjelp? Meld deg som frivillig Vennehjelper her!

NYHET! Still opp som frivillig Julenisse!


Hjelp noen som trenger det litt ekstra

Det er mange som ikke har tid til å være nisse og det er helt greit. Har du allikevel noen ledige timer en kveld i førjulstiden, eller ønsker å sette av en lørdag til å hjelpe noen som trenger det kan du som frivillig vennehjelper bidra på flere måter.

Dette kan være alt fra fra gå tur med hunden, handle matvarer eller levere pakker til noen som er alene i julen.

Som Vennehjelper kan du:

  • Julenisse: 🎅 Skap et magisk øyeblikk.
  • Ærend: Gå en tur på butikken, hente noe på postkontoret eller levere en pakke i nabolaget.
  • Omsorg: Gå en tur eller ta en prat – med passe avstand selvfølgelig.
  • Dyrevenn: Gå tur med hunden eller passe andres kjæledyr.
  • Hjelpende hånd: Du kan hjelpe med praktiske småoppgaver som å fikse, vaske, rydde og ordne.
  • Teknisk hjelp: Har du teknisk kompetanse? Mange kan trenge bistand med mobil og PC for å få ting til å fungere i julen.

– Vi har en effektiv og trygg plattform der folk kan møtes og hjelper hverandre på en god måte. Alle over 16 år kan registrere seg som vennehjelper, men vi gjør også en manuell sjekk for å sikre at kvaliteten er tilstedet. Det skal være trygge og gode rammer selv om det er en gratis vennehjelpstjeneste.


Werthen tror også at det vil bli lettere å be om hjelp via Luado Vennehjelp tjenesten, da man ikke må gå ut i offentlige Facebook-grupper eller tilsvarende steder å si at man ønsker hjelp.

Man oppgir enkelt hva man trenger hjelp med så kobler vi behov opp mot ledige hjelpere. Den som trenger hjelp behøver bare å forholde seg til den man velger å benytte hjelp fra. Vi tror flere gjennom dette vil få den hjelpen de trenger.

Meld deg som frivillig Vennehjelper her!

Luado har en gjennomsnittlig tilfredshetsscore på 4,9 av 5 blant tusenvis av brukere på plattformen. De har også inngått samarbeid med bla. Ikea, Maxbo og Jernia – tunge aktører som alle anbefaler tjenesten.

Werthen legger til at det også vil være mulig å legge ut tjenester man tar penger for.

Mange opplever kanskje å være permitterte, og må finne alternative måter å tjene litt ekstra på for å få hjula til å gå rundt. Da kan også Luado være en løsning.

– Å tilby gratis hjelp er ikke nødvendigvis gunstig for alle. Vi ønsker å gi folk valgfrihet, og å tilby en plattform som er enkel, ansvarlig og trygg.Hjelp med småjobbene fra 249 kroner timen

Luado er en norsk tjeneste som formidler praktiske boligtjenester enkelt, ansvarlig og forsikret. På Luado kan du enkelt få hjelp fra dyktige, private hjelpere til en fast timepris på 249 kroner timen. Du finner også profesjonelle tilbydere for de større og mer kompliserte oppdragene.

Du bestiller enkelt hjelp på minutter direkte på nettsiden eller i appen og betalingen skjer trygt digitalt etter at du har bekreftet jobben som utført.

Se tilgjengelige hjelpere i ditt nabolag her, eller bestill hjelp med ditt prosjekt på minutter her.


Hjelp en venn som fortjener det

Psst! Føler du deg ekstra heldig kan du kaste deg på Luado’s desember konkurranse. Hver uke trekker de et par som vinner et gavekort på 1000 kroner. Kanskje kjenner du noen som kunne tenke seg dette under juletreet?