Stephen Meinich-Bache inn i Luado styret

Si hei til Stephen. Profilert reiselivsleder, og påtroppende styremedlem i Luado. Vi tok en kort prat, slik at at du og øvrige aksjonærer i Luado kan bli litt bedre kjent med han.

Men før vi går videre med Stephen er det på sin plass å takke av avtroppende styremedlem Knut Dyremyhr. Han har vært med som investor og styremedlem helt fra starten, og hvilken reisen det har vært. Tusen takk for en super innsats over de siste 4 årene Knut. Vi ser frem til et fortsatt aktivt eierskap fra deg i tiden fremover.


Hvem er Stephen?

Stephen er 48 år og bosatt i Rælingen utenfor Oslo. Han har 4 barn, og er til daglig leder for Classic Norway Hotels.

Man merker raskt at det er mye energi og optimisme rundt Stephen. Som aktiv politiker, tidligere soldat, aktiv innen idretten og frivillighetsarbeid, og leder for Classic Norway Hotels siden 2020, kan man trygt si at han er en energisk type som trives best med mange jern i ilden.

– Jeg går alltid inn i nye ting med et utgangspunkt i å skape gode opplevelser for både folkene som jobber i selskapet og kundene. Det tror jeg er den viktigste formelen for vekst og suksess.


En fyr som ser muligheter

Hvordan går man fra å være offiser i forsvaret til å starte opp en hamburger-resturant til å gründer en treningskjede (Sport4You) for så å bli leder innen reiselivet? Det er det nok bare Stephen selv som kan gi et godt svar på.

Men at han er en fyr som ser muligheter rundt seg, og har nødvendig drive til å få ting gjort og samtidig spre positivt engasjement rundt seg – det er det ingen tvil om.

– Det har vært en utrolig spennende, artig og variert karriere så langt, men at jeg skulle ende opp som leder utenfor forsvaret hadde jeg nok ikke sett for meg i mine yngre dager.

I februar 2020 tok Stephen over som leder for Classic Norway Hotels kjeden. Han hadde preppet seg for vekst og skulle lede selskapet til sitt beste år noen sinne – så kom koronapandemien og krisen.

– Kriser gjør noe med folk og bidrar ofte til at man får frem det beste i mennesker og selskap. Jeg har på kort tid blitt veldig godt kjent med menneskene og driften og det gjør meg enda bedre rustet til å lede selskapet videre.

Stephen valgte en positiv vinkling inn i krisen, og mener i ettertid at krisen har gjort at han kjenner selskapet på en helt annen måte nå enn han ellers ville gjort.

Pandemien ga oss også en god mulighet til å hjelpe forbruker til å forstå viktigheten av å bestille direkte via hotellkjedene fremfor via de store internasjonale bookingmotorene.


Har vært med Luado siden 2018

Luado var Stephen sin første «folkeinvestering». Det var litt tilfeldig at jeg kom over Luado sin kampanje, men da jeg leste meg opp på selskapet og konseptet var jeg solgt.

– Luado er en tjeneste folk har bruk for. Nytte aspektet, kombinert med arbeidet for å gjøre typiske svarte jobber hvite er bra for både brukerene og samfunnet som helhet.

Det ble et enkelt valg å investere den gangen husker Stephen.

Ideen med å bruke teknologi på en smart måte og fungere som et effektivt bindeledd mellom kundene og fiksere fremstod veldig bra. Det har vært utrolig gøy å følge videreutviklingen av tjenesten og veksten som har vært de siste årene.

– Det at Luado nå også er tilgjengelig for bedrifter er veldig bra og gir ytterligere muligheter for videre vekst. Vi i Classic Norway Hotels fikk for bare uker siden hjelp via Luado i forbindelse med rigging av et regionskontor i Oslo.


Forbrukerperspektiv og internasjonal erfaring

Jeg mener at Luado har gjort mange riktige grep frem til nå og at selskapet har et solid fundament å bygge videre på. Stephen trekker frem selskapets partnerstrategi som har ledet ut i viktige samarbeid med aktører som IKEA, Maxbo og JYSK som eksempler på at det gjøres mye bra og riktig i selskapet.

– Dette er en av flere viktige grunner til at jeg rakk opp hånden når Luado var på utkikk etter et nytt styremedlem.

Jeg ønsker å bidra aktivt inn i styret og bidra til å skape videre vekst i Norge og kanskje etterhvert også internasjonalt sier Stephen.

Jeg tror Luado-modellen har et kjempepotensial utenfor Norges grenser, og der kan jeg bistå med min nordiske og internasjonale erfaring. Samtidig har jeg erfaring fra både å starte selskaper på egenhånd, og ikke minst lede større selskaper i det norske markedet.

– Jeg ønsker å aktivt bidra til å skape en levedyktig og lønnsom virksomhet med de muligheter det byr på, med alt fra fremtidige utbytte til aksjonærene og å skape flere arbeidsplasser.

Jeg kommer nok til å være han som stiller de kritiske spørsmålene. Prøve å se ting utenfra. Våge å utfordre styret og administrasjonen på hvorfor vi gjør ting som vi gjør. Jeg tror det er viktig å ha fokus på forbrukerperspektivet også i styrearbeidet.


Valgte å investere også i denne runden

Når man først har investert i et selskap er det viktig for egen investering og ikke minst selskapets utvikling at man re-investerer underveis. Det gir et tydelig signal til arbeidet som gjøres i selskapet sier Stephen.

– Luado har vist evne til å skape resultater, vokse og levere kundeopplevelser i verdensklasse. Selskapet har alle forutsetninger for at det skal bli suksess i fremtiden, sier Stephen

Jeg er overbevist om at Luado på kort tid kan bli 10-15 ganger større i det norske markedet alene. Vi er fortsatt ukjente for mange. Det må det jobbes videre med. Samtidig er det viktig at vi som selskap vokser kontrollert før vi etter hvert styrer skuta ut i internasjonalt farvann, sier Stephen.

– Å starte opp et nytt selskap er et maraton, og ikke en sprint. Jeg har klokketro på Luado og derfor har det vært lett for meg å re-investere når muligheten har bydd seg, sier Stephen som har deltatt i samtlige emisjoner siden 2018.

Jeg tror alle som blir med Luado i denne emisjonen vil få glede av dette. Derfor investerer jeg også i emisjonen nå, smiler Stephen før han haster videre til neste teams-møte.

Takk for praten Stephen, og velkommen som styremedlem i Luado!