Luado og IKEA inngår samarbeid

PRESSEMELDING (Oslo, 29. mai 2019)

Gode nyheter til deg som hverken har tid eller ferdigheter til å montere IKEA-møbler selv.

IKEA Norge og småjobbtjenesten Luado har inngått et samarbeid for å gjøre det enda enklere å få hjelp med montering av møbler

I første omgang lanserer selskapene et pilotprogram i Oslo-området hvor kunder som besøker IKEA-varehusene på Slependen og Furuset, samt online på IKEA.no vil bli anbefalt å få monteringshjelp via Luado-plattformen


– Vi jobber med å skape et nytt IKEA, i takt med endringer i behovene til de mange menneskene. Tid er i ferd med å bli det mest dyrbare vi har, og vi ser at mange ønsker hjelp til ting hjemme for å gjøre hverdagen enklere. Derfor tror vi at formidlingen av Luados tjenester vil være et tilbud våre kunder setter stor pris på.


Clare Rodgers, CEO i IKEA Norge


Luado er en online markedsplass hvor privatpersoner enkelt kan sette ut praktiske oppgaver som montering av IKEA-møbler, rengjøring og hagearbeid til andre privatpersoner – alt på en effektiv, trygg og ansvarlig måte.

Siden oppstart i 2017 har tjenesten blitt svært populær blant boligeiere i Oslo og Akershus, og tjenesten kan skilte med en kundetilfredshet på hele 4.9 av 5 på oppdrag utført.

– Med en fastpris på 249 kroner timen og et samarbeid med Skatteetaten, sier vi nei til svart arbeid og sosial dumping. Og med forsikring fra If inkludert i prisen, sikrer vi både bestiller og fikser dersom uhell oppstår, sier Jarle Naustvik, gründer og CEO i Luado

Målet med samarbeidet er først og fremst å møte kundenes økte forventinger til fleksibilitet, enkelhet og kvalitet.

IKEA har allerede egne monteringstjenester som først og fremst tilbys ved kjøp av kjøkken og mer omfattende prosjekter.

– Alle våre kunder har ulike behov og ønsker, derfor jobber vi hele tiden med å utvikle tjenester som gjør det så enkelt som mulig å handle hos oss. Samarbeidet med Luado vil gi kundene et ekstra og enda mer fleksibelt alternativ for montering, eller hjelp med andre oppgaver hjemme. Erfaringer fra lignende samarbeid i andre IKEA-markeder er svært gode, så vi gleder oss til å komme i gang i Norge, sier Rodgers i IKEA.

En stor andel av oppdragene som utføres på Luado plattformen er allerede montering av IKEA-møbler.


– Mer enn 15 prosent av alle oppdrag på Luado-plattformen i dag er monteringsoppdrag, så behovet er der. Vi har allerede mange pålitelige og dyktige montører på plattformen og gleder oss til at enda flere nå kan få hjelp med å få sine IKEA-møbler montert gjennom plattformen vår


Jarle Naustvik, CEO og med-grunder i Luado


Allerede i starten av juni rulles samarbeidet ut og kunder på IKEA Slependen og Furuset vil få tilbud om hjelp til montering av sine IKEA-møbler via Luado plattformen.

– Samarbeidet med IKEA vil gi tilbydere på plattformen enda flere muligheter til å vise frem sine ferdigheter og tjene litt ekstra på å hjelpe andre med monteringer innenfor ryddige og ansvarlige rammer, avslutter Naustvik i Luado


FOR YTTERLIGERE INFORMASJON KONTAKT

LUADO AS
Jarle Naustvik, CEO & Co-Founde
Mobil 957 79 112
E-post jarle@luado.no

IKEAs Pressesenter
Telefon 994 84 950
E-post pressesenter@ikea.com

FAKTA LUADO

Luado er en online markedsplass hvor privatpersoner enkelt kan sette ut praktiske oppgaver som montering av IKEA-møbler, rengjøring og hagearbeid til andre – alt på en effektiv, trygg og ansvarlig måte.

Samtidig hjelper vi unge og andre som står utenfor det faste arbeidslivet til ekstra inntekt og verdifull arbeidserfaring.

  • Etablert av gründerne Edvard Eikeland, Jarle Naustvik og digitalbyrået DayTwo våren 2016
  • Selskapet har utviklet en egen realtidsplattform for formidling av småjobber mellom boligeiere og selvstendige utførere
  • Lanserte sin første pilot (MVP) i Oslo og Bærum sommeren 2017 og har siden lansert en rekke forbedringer, bla. egen Luado-app i Juni 2018
  • Tusenvis av brukere er allerede registrert i tjenesten og tjenesten kan vise til en tilfredshetsscore på hele 4.9/5.0
  • Tjenesten får svært gode tilbakemeldinger fra sentrale aktører som LO og Skatteetaten
  • Selskapet eies i dag av gründerne selv og 190 eksterne investorer (profesjonelle investorer, brukere av tjenesten og ”folk flest”)
  • Planlegger nå utvidelse med ufaglært- og faglært arbeidskraft samt ekspansjon til nye byområder og markeder i 2019

FAKTA IKEA

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem.

Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 367 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av INGKA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 957 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,5 milliarder ganger.

I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.