På tide å oppgradere hjemmekontoret?

De fleste av oss har flyttet kontoret hjem på ubestemt tid. Da kan det faktisk være på tide å gi hjemmekontoret en liten renessanse.

Er du blant dem som bruker mesteparten av kontortiden din ved kjøkkenbordet nå? Irriterer du deg grønn over lite plass du har å boltre deg på, og blir stadig forstyrret av kjæresten som lager kaffe eller barn som løper rundt og minner deg på at du også har ansvaret for skoleundervisningen om dagen?

Da er du ikke alene. Nå gjør småjobb-tjenesten Luado og deres samarbeidspartner IKEA det superenkelt å oppgradere hjemmekontoret, slik at du får best mulig forutsetning til å lykkes med hjemmefra-arbeidet. Enten du ønsker å gjøre det økonomisk med en enkel pult og kontorstol eller gå all inn med hev-senk-funksjon og andre ergonomiske vidundere, finner du nå flinke fiksere på Luado som er klare for å hjelpe deg med montering og andre handyoppgaver!

DU KAN FORTSATT TRYGT FÅ HJELP

Bare et lite apropos: Til tross for at vi befinner oss midt i en pandemi, betyr det ikke at drømmen om et faktisk hjemmekontor kun hviler på dine skuldre. Du kan fortsatt trygt få hjelp uten smittefare.

På Luado finner du flinke, private fiksere og proffe håndverkere som trygt kan hjelpe deg med flere hendige ting samtidig som de forholder seg til myndighetenes retningslinjer. Alle fiksere på Luado forholder seg til strenge retningslinjer som blant annet innebærer at man unngår håndhilsing og holder god avstand.

De monterer gjerne opp møbler utendørs, i garasjen eller i rom hvor familien ikke oppholder seg. Det går også fint an å utføre jobber innendørs, så fremt alle følger gjeldende råd og forholdsregler.

Listen over småjobber som kan piffe opp et hjemmekontor som er både praktisk og hyggelig er lang:

  • De kan freshe opp rommet du ønsker å benytte til hjemmekontor, og bidrar med alt fra snekring til sparkling og maling.
  • Bestiller du nye møbler via “klikk og hent” på IKEA.no, kan du med den nye tjenesten Hente og montere fra Luado, enkelt få en fikser til å hente møblene dine, kjøre de hjem til deg og selvfølgelig også montere opp for deg.
  • Om det er på den tekniske fronten det skorter litt, har Luado flere flinke fiksere med solide datakunnskaper som kan gi deg teknisk bistand.

Finn ledige fiksere som kan montere hjemmekontor i ditt nabolag her!

SLIK SKAPER DU EN OPTIMAL ARBEIDSPLASS

I følge fysioterepaut Maya Øverland må du huske på at det er ekstra viktig med ergonomisk, altså tilrettelagt – oppgradering av hjemmekontoret om du blir sittende over lengre tid. Ergonomi dreier seg enkelt sagt om å tilpasse kontoret etter personen som jobber der, ikke motsatt.

– Det er mange komponenter å ta hensyn til, men hele prinsippet er å tilrettelegge for enkeltindividet og vedkommendes fysiske forutsetninger, forteller Øverland.

– Det tas utgangspunkt i anatomien, altså hvordan kroppen er formet, størrelse, høyde, bredde, tåleevne og fysiske vaner. I tillegg til andre faktorer som lengde fra skjerm, måten man sitter på i stolen, hvordan armlenet er stilt inn, hvordan musen er plassert, om man har mulighet til å hvile med overkroppen og lignende.

Øverland understreker at ikke er noen holdning som er helt rett eller helt gal, men i noen stillinger brukes mer muskelkraft i visse deler av kroppen. Ergonomiske møbler skal sikre en sittestilling med balansert bruk av muskelaktivitet.

Det kan oppleves som et ork å bytte ut kontorets faste skrivebord med hev – og senkbare løsninger. En liten innsats nå vil imidlertid føre til gevinst, mener Øverland, for alternativet er verre. Kombinasjonen av en dårlig ergonomisk tilpasset arbeidsplass og mindre variasjon og aktivitet, kan øke risikoen for kortvarige muskelskjelettplager, eller forverre plager en allerede har.

INSPIRERT AV IKEA, FIKSET AV LUADO

På Luado finner du både flinke, private fiksere til en fast timepris på 249 kroner timen, og også profesjonelle tilbydere for de litt større og mer kompliserte oppdragene. De setter sin egen timepris over en minstesats. Alle priser er synlige i løsningen slik at du slipper overraskelser i etterkant.

Du bestiller enkelt hjelp på minutter direkte på nettsiden eller i appen og betalingen skjer trygt digitalt etter at du har bekreftet jobben som utført.

Luado tilbyr tjenesten Hente og Montere, som betyr nettopp at fiksere henter møblene på IKEA, kjører de hjem til deg og monterer alt sammen der du måtte ønske det (for henting på IKEA Furuset og IKEA Forus er tjenesten tilgjengelig ila uke 14).

IKEA.no finner du et bredt utvalg møbler til hjemmekontoret, enten du er på utkikk etter små artigheter som en hendig LED-lampe eller laptopstøtte, eller de større investeringene, som heve-senke pulter, arbeidsbord og gode kontorstoler.

Bestill en fikser til å montere dine kontormøbler her!

Luado tar din sikkerhet på alvor i disse koronatider. Les mer om de gjeldende retningslinjene her.