Luado starter gratis vennehjelp-tjeneste

Hva gjør vi når landet går i lockdown? Jo, vi hjelper hverandre gjennom den vanskelige og helt spesielle situasjonen vi har havnet i.

Denne tiden byr på utfordringer, det kan være alt fra noe så enkelt som å gå på butikken, få motivert seg til trening i stua eller finne en kollokviegruppe før eksamen. Det kan også være større utfordringer, som å få fraktet møbler fra A til B, reparere vaskemaskinen og så videre.

Det fikk CEO i småjobbtjenesten Luado Jarle Naustvik og teamet til å tenke følgende:

– Vi har plattformen og teknologien som trengs for å løse mange av de utfordringene folk har. Dette er vår mulighet til å bidra i den store dugnaden. La oss bare lage en gratis tjeneste som effektivt kobler alle som vil hjelpe med de som trenger en håndsrekning i denne vanskelige tiden.

GRATIS VENNEHJELP

Luado-teamet kastet seg rundt og har nå på 3 dager utviklet tjenesten; Luado Vennehjelp

– Ikke et vondt ord om alle Facebook-grupper som dukker opp, alle er flotte initiativ, men dessverre er mange av dem også veldig ineffektive. Det er mange mennesker som vil hjelpe og Facebook er ikke optimalisert for å koble riktig person og behov. Der kan vi i Luado gjøre en forskjell med Vennehjelp tjenesten.


Luado startet opp i 2016 og lanserte sin første tjeneste i markedet i 2017. Det var tungvindt å få hjelp til småoppgaver og teknologien var ikke på plass. Den gode, gamle rubrikkannonse modellen tok gjerne lengre tid å gjennomføre enn det selve jobben ville gjort.

Derfor skapte de realtidsplattformen Luado. En tjeneste som matcher deg opp med personer og bedrifter som har den kompetansen du etterspør, i området ditt og som har har markert seg ledig for oppdrag. I beste fall kan hjelperen være hjemme hos deg innen to timer. Tjenesten er i dag tilgjengelig i de større byområdene syd for Trondheim.

Nå implementerer de den samme teknologien i tjenesten Luado Vennehjelp.

FLERE TJENESTER Å VELGE MELLOM

I den nye tjenesten finnes det fem kategorier, der du kan melde deg som hjelper. I første omgang er de nå på utkikk etter deg som ønsker å hjelpe andre.

De har følgende kategorier:

  • Ærend: Gå en tur på butikken, levere ting eller annet.
  • Dyrevenn: For eksempel gå tur, passe andres kjæledyr.
  • Hjelpende hånd: Du kan hjelpe med praktiske småoppgaver for å få hverdagen til å gå rundt.
  • Teknisk hjelp: Har du teknisk kompetanse? Mange har hjemmekontor og kan trenge bistand for å få ting til å fungere.
  • Omsorg: Gå en tur eller ta en prat – med passe avstand selvfølgelig.

Det som gjenstår nå er å få nok frivillige som ønsker å stille opp for andre. I første omgang må de bygge opp et godt nettverk av hjelpere, slik at de kan bistå flest mulig. Luado-sjefen håper mange vil delta i dugnaden.

– Vi har en effektiv og trygg plattform der folk kan møtes og hjelper hverandre på en god måte. Alle kan registrere seg, men vi gjør også en manuell sjekk for å sikre at kvaliteten er tilstede. Det skal være trygge og gode rammer selv om det er en gratis vennehjelpstjeneste.

Naustvik tror også at det vil bli lettere å be om hjelp via Luado Vennehjelp tjenesten da man ikke må gå ut offentlig å si at man ønsker hjelp. Man oppgir enkelt hva man trenger hjelp med så kobler vi behov opp mot ledige hjelpere. Den som trenger hjelp behøver bare å forholde seg til den man velger å benytte hjelp fra. Vi tror flere gjennom dette vil få den hjelpen de trenger.

– Du skal være ganske modig for å poste i offentlige Facebook-grupper at du har behov for hjelp. Om vi kan være de som sørger for at alle får en ekstra hjelp i tiden som kommer, da har vi bidratt til noe positivt i denne vanskelige tiden.

Luado har en gjennomsnittlig tilfredshetscore på 4,9 av 5 blant brukere på plattformen. De har også inngått partnerskap med bla. Ikea, Maxbo og Jernia – tunge aktører som alle anbefaler tjenesten.

Naustvik legger til at det også vil være mulig å legge ut tjenester man tar penger for. Mange opplever kanskje å være permitterte, og må finne alternative måter å tjene litt ekstra på for å få hjula til å gå rundt. Da kan også Luado være en løsning.

– Å tilby gratis hjelp er ikke nødvendigvis gunstig for alle. Vi ønsker å gi folk valgfrihet, og å tilby en plattform som er enkel, ansvarlig og trygg.