Kristin vant drømmestue: — Helt sinnsykt

Med noen enkle grep fra Ella på Stell og Luado, ble Kristins hvite stue forvandlet til noe ut av et interiørmagasin.

— Jeg er kjempefornøyd. Det er litt sprøtt og veldig kult. Jeg kunne aldri tenkt på dette selv, forteller en lattermild Kristin Berggård når hun ser sin egen nyoppussede stue for første gang.

Tidligere i vinter ble tobarnsmoren plukket ut som den heldige vinneren av Luados drømmestue-konkurranse. Premien inkluderte profesjonell veiledning fra interiørdesignerne i Ella på Stell, arbeidskraft fra Luado, samt materialer fra Bauhaus til en samlet verdi av 25.000 kroner.

Her kan du se hele filmen fra prosjektet.


TRENDY FARGE-SONER

Kristin har en åpen og stor stue, men syntes de hvite veggene kunne minne litt for mye om et sykehus. Ved hjelp av Ella på Stell-gründerne Laila Falck og Anette Bonde Vesterby ble løsningen slik: Soneinndeling, mer farger og mer lys.

I løpet av en helg hadde jentene, sammen med Luado-fikser Bård, gitt stua en helt ny look.

— Jeg hadde aldri i livet tenkt blått og rosa sammen. Det er litt vågalt, sier Kristin.

Fra før hadde hun blåfargen St. Paul Blue på veggen bak tv-en, noe Ella på Stell-jentene ønsket å bygge videre på.

— Vi dro blåfargen videre til vindusveggen, før vi gikk videre til en gyllen rosa-tone som heter Blushing Peach. Da blir rommet tydelig delt inn – en fin sofa-sone med det blå og en spise-sone med det rosa, forteller Anette.

Begge fargene ble plukket ut fra Bauhaus sortiment. Jentene forteller at St. Pauls Blue har vært i trendbildet lenge, mens Blushing Peach har en lun kvalitet som gjør at den nå er i full fart på vei inn. Mange tør nå male mørkere og med mer farge, mener de.


LYSE HJØRNER

Men med dypere farger, er det viktig å huske på at lysforholdene blir annerledes.
— Vi har fått inn en ekstra globelys-pære i det blå hjørnet ved tv-en. Vi prøver å sørge for at det ikke blir noen mørke hjørner, sier Anette.

— I tillegg har vi fått inn en ekstra lampe over bordet, slik at lyset ikke bare blir i midten, og vi har installert godt leselys som går rett ned til sofaen.


SMÅ ENDRINGER, STORE FORSKJELLER

Som tobarnsmor forteller Kristin at det er det ikke er masse tid og energi til overs for store oppussingsprosjekter. Ofte vet man ikke hvor man skal starte.

Beskrivelsen kan Ella på stell-jentene kjenne seg igjen i.

— Vi opplever ofte at folk der ute trenger de fagrådene som vi kan gi før de tør å sette i gang. Men de ønsker også gjerne hjelp til gjennomføring og å komme i mål i en hektisk hverdag. Derfor tenker vi at Luado og Ella på Stell er perfekte samarbeidspartnere, sier Laila.

Jentene understreker at de ikke trengs en totalrenovering for å få det litt hyggeligere.

— Her er det ikke kjempestore endringer, men likevel to helt forskjellige stuer. Man tenker gjerne at det er overveldede og at man må gjøre mye for å få en endring, sier Laila.

Anette utdyper:

— Det handler om å vite hva man vil, og lage en god plan. Å jobbe med de fargene man har, sørge for å ha godt med belysning og piffe opp litt med tekstiler.

— Og grønne planter! skyter Laila inn.


NEVENYTTIG LUADO-FIKSER

Det praktiske arbeidet er det Luado-fikseren Bård som står for. Han er en av Luados mange flinke fiksere, som tar på seg alle slags småjobber for en fastpris på 249,- i timen. Bård er storfornøyd med samarbeidet med Ella på Stell og Bauhaus.

— Jeg har lært masse nytt om fargevalg og interiør. Det har vært veldig morsomt å se hvordan Ella på Stell jobber, sier han.

Bård er en nevenyttig fyr og er glad for å hjelpe til med praktiske prosjekter. Det er ikke noe som er for stort eller for lite.

— Det viktigste er å få en god beskrivelse av arbeidsoppgavene og gjerne et estimat på tiden det vil ta.


PERFEKT RESULTAT

Bård får også gode skussmål fra Anette og Laila.

— Samarbeidet med Luado har fungert veldig bra. Bård har vært ordentlig nøye og utført veldig godt arbeid. Det har blitt kjempefint.

Det sier Kristin seg enig i. Hun takker for muligheten til å få drømmestuen midt oppe i en hektisk hverdag:

— Jeg vil bare rette en stor takk til dere for muligheten dere har gitt oss til å få en slik fin stue! Vi er veldig fornøyde og setter veldig stor pris på det dere har gjort. Flinke folk og perfekt resultat.